Chaga

Kjetill.M.Moberg

på tur i Norge

Chaga

125 kroner for 100 gr + 30.- i frakt.

Mange mener nok at prisen er stiv, men la oss ta et regnestykker her.

 

På Meny kikket jeg på en pk te med 20 te-poser i til 37 kroner (grei og vanlig pris det) vekt 30 gram.

Ta så og del 37 på 30gr =1,2333 kroner pr gram. Ta så 1,2333og gang det med 100 gram.

Te i butikk koster da ca 123,33 kroner pr 100gram, så min Chaga er plutselig ikke så dyr alikevell :-)

 

 

( Selges nå kun på www.asfaltsliteren.com)

 

 

Kommer også som smaks tilsatt te :-)

150.- pr 100 gram + 30.- i frakt

 

Smakene inneholder følgende:

Lakris: Chaga-Furu-Lakris rot-Ingefær og svart te.

Stjerne Anis: Chaga-Stjerne Anis-Svart te.

Mobissen Spesial: Chaga-Lakris rot-Furu-Ingefær-Rød Chili-Grønn te.

(Alt innhold er ferske produkter som er tørket selv, så kun gode råvarer).

Chaga virker bl.a

 

-immunregulerende

- krefthemmende

-svulsthemmende

-genbeskyttende

.generelt styrkende (tonikum)

-blodrensende

-blodsukkersenkende

-smertestillende

-magestyrkende

-leverstyrkende

-betennelseshemmende

-bakteriehemmende og virushemmende.

 

Soppen utgjør den kraftigste naturlige antioksidanten som er kjent og av alle medisinske sopper har chaga trolig også det største mangfoldet av medisinske egenskaper.

 

Man finner en rekke artikler og masse infromasjon om Chaga på nettet.:F. eks kan man lese mye om Chaga på urtekildens hjemmesider, anbefales.

Tilberedning av chaga-te

Tørket og oppmalt chagasopp inntas helst i form av te. Hvis chaga-teen skal brukes som en nytelsesdrikk eller for å forebygge sykdommer, kan teen trekkes ved å helle kokende vann over soppen og la det stå og trekke i 5-10 minutter. For å få en mer smakfull te med kraftigere medisinsk virkning, anbefales det å la teen småkoke under lokk i 10-15 minutter. Enkelte anbefaler å koke chagasoppen så lenge som to timer, men så lang koketid er normalt ikke nødvendig og brukes helst hvis teen skal anvendes i forbindelse med kreftbehandling. Chagate er overraskende god og smaken kan minne litt om vanlig svart te eller kaffe.

Ønsker man å lage seg en kopp "kose-te" med chaga, kan doseringen være én teskje tørket og findelt sopp til ½ liter vann. Vil man lage en sterkere te med kraftigere medisinsk virkning, kan en spiseskje av soppen til ½ liter vann være fornuftig. For å slippe å koke chaga-te hver dag, kan man gjerne koke flere liter ekstra sterk te (bruk mer sopp i forhold til vann enn det som er angitt foran) og oppbevare den i kjøleskapet eller i en fryseboks. Hvis teen skal fryses, has den på plastflasker som ikke fylles helt opp (slik at man unngår at flaskene sprekker når teen fryser og utvider seg). I kjøleskap holder chaga-te seg i flere uker. Når man så skal nyte en kopp chaga-te med utgangspunkt i et slikt konsentrat, kan man fylle en kopp ¾ full med kokende vann og så fylle opp koppen med den konsentrerte chaga-teen. Da får teen passe temperatur og styrke.

Anbefalt dagsdose med chaga-te er ca. ½ liter (inntil tre små kopper) daglig, men det anbefales å starte forsiktig (f.eks. med en kopp daglig) og ikke overdrive inntaket av teen før man har erfart hvordan kroppen reagerer på den.

Når man tilbereder chaga-te, er det ideelle å koke soppen i et kokekar i glass eller emalje, men det fungerer også godt å bruke en stålkasserolle (bruk aldri aluminiumskasseroller til urteteer!), Teen bør kokes under lokk slik at verdifulle stoffer ikke fordamper. Hvis man ønsker det, kan smaken justeres ved å tilsette en smakfull urt som f.eks. ingefær.

Når man har silt fra væsken fra soppen etter kokingen, kan man tilsette nytt vann til soppen i kasserollen og koke den på ny både én og to ganger, eller inntil væsken ikke lenger får en mørk brunfarge. På den måten får man utnyttet den verdifulle soppen optimalt. Husk at ved andre- og tredjegangs koking bør man bruke mindre vann enn første gang, slik at teen ikke blir for svak.

 

Kilde: © URTEKILDEN, Rolv Hjelmstad, Fagerhaug, 7340 Oppdal

 

 

Bruksanvisning:

Kok opp vann og ha i pulveret. La drikken trekke i ca 2 timer, på svak varme. Bruk så en tøybit/kaffefilter til å sile med.Ønsker man å lage seg en kopp "kose-te" med chaga, kan doseringen være én teskje tørket og findelt sopp til ½ liter vann. Vil man lage en sterkere te med kraftigere medisinsk virkning (anbefales), kan en spiseskje av soppen til ½ liter vann være fornuftig Husk å etterfylle med kokende vatn dersom det minker i gryta. PS! Du kan trekke te av samme pulver 2-3 ganger, bruk da bare litt mindre vann pr. gang.

 

Når man tilbereder chaga-te, er det ideelle å koke soppen i et kokekar i glass eller emalje, men det fungerer også godt å bruke en stålkasserolle (bruk aldri aluminiumskasseroller til urteteer!), Teen bør kokes under lokk slik at verdifulle stoffer ikke fordamper. Hvis man ønsker det, kan smaken justeres ved å tilsette en smakfull urt som f.eks. ingefær evt. andre ting du liker.

Begynn alltid med små doser chaga. For eksempel en halv dl. pr dag, for å se hvordan du reagerer på drikken. Etter hvert kan du øke til tre kopper om dagen (max 1/2 liter), og drikke 1/2 time før hvert måltid. Dette kan du fortsette med i tre til fem måneder, men med pauser underveis på 7-10 dager.

 

Lagring

Chaga i pulverform, så holder seg best i fryseren (da kan den lagres lenge). Dersom den er innpakket i plast, må du åpne og lufte den når du har tint den. Dette for å unngå kondens. Tørket chaga kan også fylles over på en ikke alt for tett boks og lagres på et mørkt og kjølig sted.

Når du skal lagre ferdig kokt chagadrikk, så tøm den på flasker mens den er kokende, og skru på korken. Da kan du lagre den i noen måneder på et mørkt og kjølig sted. Du kan også oppbevare ferdig drikk i fryseren men vær da obs på at vann utvider seg når det fryses til is.

Når flaskene er åpnet og du skal ta din daglige dose, så går det fint å lagre den i kjøleskapet i flere uker.

 

Advarsler, bivirkninger og kontraindikasjoner

 

Chagasoppen er ikke giftig og det er ikke rapportert om bivirkninger ved bruk av chaga. Siden avkok av chaga enkelte steder brukes som nytelsesdrikk, er det lite trolig av man vil merke noe negativt ved inntak av soppen. Jeg anbefaler uansett at man starter med inntak av små mengder av te eller tinktur og kjenner etter hvordan kroppen reagerer på soppen, før man drar i gang med en omfattende "kur". Å drikke chaga-te regnes som et trygt og viktig kosttilskudd for alle og i alle livssituasjoner, også under svangerskap. Hvis man ikke er allergisk overfor treboende sopper (noe som er svært uvanlig), kan gravide drikke chaga-te under hele svangerskapet.

 

Hvis man har et helseproblem og bruker skolemedisinske preparater, må man være oppmerksom på at det kan oppstå interaksjoner. Siden chaga kan ha en viss blodfortynnende og antikoagulerende virkning, kan dette gi økte blødningstendenser hvis soppen anvendes samtidig med betennelsesdempende, antikoagulerende eller blodfortynnende medisiner som f.eks. Aspirin, Ibuprofen, Naproxen og Marevan. Chaga kan også bidra til å øke insulinutskillingen og senke blodsukkerverdiene, så forsiktighet må utvises ved samtidig bruk av blodsukkersenkende medisiner, og det kan i samråd med lege bli aktuelt å justere doseringen av medisinen. Soppen kan videre påvirke effekten av kreftmedisiner, kolesterolsenkende medisiner, antioksidanter og medisiner eller kosttilskudd som påvirker immunsystemet. Det positive med dette er at man kanskje kan redusere inntaket av slike medisiner når man drikker chaga-te. Slik medisinseponering bør alltid gjøres i samråd med lege.

 

Noen kilder angir at når en pasient mottar behandling med chaga, bør intravenøs tilførsel av glukose og penicillin-3 avsluttes, da disse stoffene er antagonister til chaga. Det blir ofte sagt at personer som sliter med candidainfeksjon ikke må innta sopp eller sopp-produkter, men dette synes ikke å gjelde for chaga, da soppen faktisk kan ha en gunstig effekt ved ukontrollert vekst av Candida albicans. Det anbefales ellers at når man bruker chaga, bør man ha et kosthold som hovedsakelig består av milde grønnsaker og begrensede mengder med kjøtt og fett. Røkte produkter og sterke krydder bør dessuten unngås under chagabehandling.

 

VIKTIG: Det som er skrevet om urten og dens medisinske virkning ved bestemte plager og sykdommer er kun ment som informasjon. Vi tar ikke ansvar for eventuelle skader som måtte oppstå om du velger å benytte denne urten eller preparater hvor urten inngår.

 

Kilde:https: //www.facebook.com /pages/Chaga-kosttilskuddmedisin-rett-fra-naturen/237264406479137?sk=info

 

 

 

Chaga Mushroom (latin: Inonotus obliquus) er en parasittsopp i Hymenochaetaceae familien, som vokser på trær. Den har en uregelmessig form og ser ut som brent kull. Chaga Mushroom er en masse av mycel, for det meste svart på grunn av store mengder av melanin.

 

Chaga Mushroom blir hyllet som "Kongen av medisinsk sopp", og "Skogens Diamant". Den har en lang historie av bruk i Øst-Europa for å fremme et langt liv og velvære og å bekjempe sykdom. Det har vært spesielt nyttig for å fremme sterkt immunforsvar, bekjempelse av virus og forkjølelse, og opprettholde sunn hud og sunt hår.

 

Soppen inneholder beta-glukanrike polysakkarider. I tillegg har den andre aktive forbindelser, for eksempel Betulinic syrer, noe som gir Chagasopp kraftig antioksidantegenskaper.