Dessert

Kjetill.M.Moberg

på tur i Norge

Raw Food sjokolade Kake.

 

Denne kaken lager du sånn:

 

 

Fyll:

5 dl rå cashewnøtter

2 dl solsikkekjerner

16 dadler

10 ss rå kakao

1 ts rå vanilje

2 ts vann

Dash himalayasalt

 

 

Sjokoladetrekk:

12 ss agave

12 ss rå kakao

5 ss smeltet kokosolje

Dash himalayasalt

 

 

Ha nøtter, solsikkekjerner og salt i en food prosessor og kjør til det blir finmalt. Ha deretter i dadlene og kjør til det blir en fin "deig". Ha så i kakao og vanilje til alt er sammenblandet. Ha deretter i vann og kjør.

Ha "deigen" i en kakeform og press den ned i formen med hendene. Sett til side.

Lag så sjokoladetrekket ved å blande alle ingrediensene sammen i en food prosessor. Du må gjerne stoppe innimellom for å skrape ned sidene med en slikkepott. Når sjokoladetrekket er ferdig blandet har du det på toppen av kaken. Sett kaken i kjøleskapet eller fryseren til trekket har stivnet.

 

 

Yummie yummie! :)

 

Oppskriften er hentet hos:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raw frukt og bær terte

 

Raw frukt og bær terte

 

For å lage denne trenger du:

Bunn:

300 gram solsikkekjerner

Ca 6-8 dadler

Dash med himalayasalt

 

Fyll:

120 gram rå cashewnøtter, bløtlagt i ca 2 timer

10 ss kokosolje

1 ts rå vanilije

4 ss lønnesirup (eller agave, jeg prøver å bruke minst mulig av det)

Litt vann, ca 2-3 ss

 

Kjør først solsikkekjernene og salt i food prosessoren og ha så i dadlene og kjør til det blir en klebrig masse. Ha så "deigen" i en kake/terteform og pass på at du lager kant på sidene sånn at ikke fyllet vil flyte over. Sett til side. Kjør så alle de andre ingrediensene i food prosessoren til det blir mykt og ha så fyllet over i formen. La det kjøle seg ned i fryseren i ca 30 minutter.

Ha så på ønsket frukt. Jeg hadde på kiwi, jordbær og blåbær, men her er det bare å ha på sine egne favoritter :) Yummie yummie!!

 

Oppskriften er hentet fra:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

 

 

 

Raw bounty

 

 

Etter at du har smakt disse bountyene kommer du aldri til å ha lyst på de kjipe butikkgreiene igjen. Vanlig bounty inneholder palmeolje, store mengder med raffinert sukker og andre saker kroppen din ikke har lyst på. Disse derimot er rå, sukkerfri, fulle av antioksidander og mineraler. Jeg har laget dem med paranøtter som er fulle av antioksidanter, selen og mineraler. Kokos stryker immunforsvaret, er bra for sjoldbrukskjertelen (som styrer kroppens stoffskifte og cellene), gir varig energi og stimulerer fettforbrenningen. Rå sjokolade er full av antikosidanter, vitaminer og mineraler. Så spis så mange rå bounty du bare orker! ;)

 

Rå bounty lager du sånn:

 

 

Kokosfyll:

7 dl kokos

2,5 dl rå paranøtter (du kan også bruke rå cashew nøtter)

1 ts rå vanilje

5 ss agave

1 ts himlaya salt

 

Sjokolade trekk:

100 gram rå kakaosmør

10 ss rå kakao pulver

1 ss lucuma pulver

5-8 ss rå agavenektar eller annen søtning.

1 bitteliten klype med himalayasalt

Noen dråper stevia

 

 

 

Jeg var ekstra ivrig og laget kokos selv av brun kokosnøtt, men du kan gjøre det lettere for seg selv ved å kjøpe ferdig kokos. Lager du den selv trenger du ca 1 1/2 kokosnøtt. Fersk kokos er mer saftig en butikkokos og ikke så mye arbeid å lage. Du åpner nøtten ved å lage hull i den ene enden med en skrutrekke eller vinopptrekker. Hell ut kokosjuicen gjennom dette hullet. Juicen kan du drikke. Nøtten åpnes ved å hakke den på tvert med en skarp kniv. Skrap ut kokoskjøttet og skjær vekk det tynne brune laget ytterst. Ha deretter kokoskjøttet i en food prosessor for å lage kokos. Voila!

 

Sjokolade oppskriften finner du her. Du kan også bruke 90 gram kakaosmør og 10 gram kokosolje i stedet for 100 gram kakaosmør.

 

 

Først lager du kokosfyllet. Ha kokos og nøtter i en foodprosessor og kjør til det er en fin masse. Ha så i resten av ingredense og bland godt sammen. Form massen enten med hendene til passende former eller ha den i fleksible former. Sett i fryseren i ca 30 minutter. Mens du venter på at kokosfyllet skal bli ferdig lager du sjokoladen. Jeg laget doblet oppskriften for å får nok til alle bountyene.

 

 

Når kokosfyllet er ferdig fryst og sjokalden er laget dypper du fyllet i sjokoladen. Ettersom kokosfyller er fryst vil sjokoladen stivne umiddelbart. Dypp alle sammen en gang, så en gang til. Sett deretter bountyene i fryseren i minst 30 minutter. La bountyene tine i romtemperatur i 5-10 minutter før servering. Yummie yummie! :)

 

Oppskriften er hentet fra:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

Helgen står på trappene, og da er det på sin plass med litt godis! :) Det er utallige oppskrifter på raw sjokolade, men det enkle er ofte det beste, og det er denne varianten guttene mine liker best.

 

Du trenger:

100 gram rå kakaosmør

10 ss rå kakao pulver

1 ss lucuma pulver

5-8 ss rå agavenektar eller annen søtning.

1 bitteliten klype med himalayasalt

Noen dråper stevia

evt. litt nøtter for de som liker det ;-)

 

 

Først smelter du kakaosmøret i vannbad. Pass på at temperaturen på vannet ikke overstiger 40 grader. Det kan ta litt tid å smelte alt smøret, og du må kanskje skifte vann underveis om det blir for kaldt. Du kan også dele smøret inn i mindre biter slik at det smelter fortere. Når smøret har smeltet rører du inn pulveret litt etter litt, tilsett så søtning, salt og stevia. Smak underveis og tilsett mer søtning om nødvendig. Hell så sjokoladen ut i former og sett i kjøleskapet. Så er det bare å vente tålmodig til sjokoladen har stivnet! :)

 

Oppskriften er hentet fra:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

 

 

Seigmenn.

 

Oppskriften på seigmenn fant jeg hos Marianne som igjen hadde hentet den fra Mommypotamus. Begge to er kjempefine blogger som er verdt et (daglig) besøk.

Jeg endret oppskriften ørlite etter egne preferanser:

Du trenger:

1 dl ferskpresset saft av sitron/lime

3 drøye ss gelatin

1 ss honning

2-3 ss lønnesirup

Bær etter eget ønske. Jeg brukte en stor neve bringebær.

 

 

Varm opp sitronsaft og rør ut gelatinen til den er helt oppløst. Rør inn honning, lønnesirup og bær. Sil blandingen og ha i former. La formene stivne i fryseren i 5 min eller noe lengre i kjøleskap.

 

Seigemennene gikk rett hjem hos alle tre kidsa! :) Helsefordelene ved gelatin er mange, og barna får med seg noen i matboksen på skolen eller barnehagen. Selv om det ikke er like enkelt å forklare til de andre barna at det er godt OG sunt!

 

Oppskriften er hentet hos:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

 

 

Raw sjokolademousse - Smooth Criminal Chocolate Mousse

Denne fantastiske raw sjokolademoussen er bare noe av det mest fantastiske jeg har smakt på lenge! Jeg fant den hos Ragnhild, som hadde funnet den hos Nadia. Tenk at noe som er sunt kan være så godt! :) At noen vil spise vanlig sjokolademousse fatter jeg bare ikke! Lille Snuppelupp på 1,5 år er helt gal etter denne sjokolademoussen. Prøv prøv prøv! :D

 

Smooth Criminal Chocolate Mousse lager du sånn:

2,5 dl dadler, bløtlagt i 1 time

1 dl bløtleggingsvann

1 dl rå mandelsmør

1 dl smeltet kokosolje

Liten dash himalaysalt

4 toppede ss rå kakao

 

Rens dadlene for skinn og stein og ha dem i en food prosessor sammen med 1 dl av bløtleggingsvannet. Bland alt sammen til det er en myk masse. Ha så i resten av ingrediensene og bland sammen. Sett i kjøleskapet i en time før servering. Så er det bare å nyyyyyte!

 

Oppskriften er hentet hos:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

 

 

 

Raw bananiskrem med sjokoladesaus

 

 

 

Iskrem hører sommeren til, men i motsetning til rusk og rask som finnes på butikken fulle av palmeolje, raffinert sukker og annet grums er denne så sunn som is kan bli. Leser du etikketten på ispakken nøye er det ikke sikkert du blir like ishungrig. De aller fleste produkter med vaniljesmak inneholder slettes ikke ekte vanilje, men det kunstig fremstilte stoffet vanillin som lages av råtten tømmer. Urk. Denne rå isen inneholder kun naturlige råvarer og ikke noe grums. Dessuten er den utrolig enkel å lage og passer godt for late sommerdager. Og så er den kjempegod!

 

Raw bananis er kjempe enkelt å lage og krever ingen ismaskin. Du trenger:

3 oppkuttede frosne bananer

1 ss rå kakaonibs (kan sløyfes)

Ha bananene i food prosessoren og vent 5-10 minutter til de har tint litt. Når bananene har tint litt kjører du dem (og evt cacaonibs) i foodprosessoren til de blir myke. Dette vil ta ca 5 minutter. Stopp innimellom for å skrape ned på sidene.

 

 

Sjokoladesausen lager du av 2 ss lønnesirup og 1 ss rå kakao. Bland sammen og drypp over bananisen. Pynt gjerne med hakkende valnøtter og mandler.

 

 

Rå kakaonibs er fullpakket med antioksidanter som helper med å bekjempe fire radikaler og er dessuten en god kilde til magnesium, kalsium, jerk, sink og potassium. Dette kan igjen føre til mer energi, øke blodsirkulasjonen og virke kolesterolhemmende. Hvem vil ha is sier bare jeg! :D

 

Oppskriften er hentet hos:

http://frokenbittersot.blogspot.no