Raw middag/Frokost/Lunch

Kjetill.M.Moberg

på tur i Norge

Raw middag - fylte paprika.

Jeg har igjen latt meg påvirke av Erica Palmkrantz, og i dag prøvde jeg hennes fylte paprika til middag. Jeg endre oppskriften bittelitt og resultatet ble slettes ikke værst! :)

 

Min største utfordring har vært å introdusere raw food til middag. Med to veldig kresne gutter på snart åtte år som rynker på nesen av ukjent mat er det ikke alltid like lett... Lille Snuppelupp vet ikke om noe annet så hun spiser det meste hun får servert. Denne retten falt nok best i smak hos de voksne, og neste gang tror jeg at jeg skal bruke den som tilbehør. Oppskiften var ganske stor, så vi har nok til i hvertfall en middag til. Den skal holde seg to dager i kjøleskapet eller kan fryses.

 

For å lage raw fylte paprika på BitterSøtt inspirert av Erica Palmkrantz vis trenger du:

2,5 dl mandler

2,5 dl valnøtter

3 små gulrøtter

3 vårløk

2 ss tamari

3 paprikaer

1 ts rått krydder (kan sløyfes)

Ruccola

Pynt med spirer eller urter

 

Gjør sånn:

 

Bløtlegg nøttene i 8 timer eller over natten. Skjær opp nøttene, gulerøttene og vårløk hver for seg i en food prosessor. Bland alle ingrediense sammen i en skål og tilsett tamari og krydder. Del paprika i to og ha i fyllet. Ha ruccola på et fat og legg paprika over og pynt med spirer eller urter.

 

 

Oppskrift hentet hos:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

 

 

Rå start på dagen

 

Til denne rå fruktgrøten trenger du:

1 avokado

2 selleristilker

1 eple

1 pære

1-2 ss linfrø (helst knuste)

 

 

Skjær opp i mindre biter og så mos med en stavmikser til det er blitt en grøtlignende konsistens. Jeg liker best når det er noen mindre fruktbiter i. Knuser du linfrøene i en kaffekvern først får kroppen gjort seg best nytte av all kostfiber og omega 3. Jeg har en liten kaffekvern på blenderen min. Snuppelupp sluker gjerne en hel skål med denne grøten! Yumyum!

 

 

Et lite tips til alle som har det travelt om morgenen. Skjær opp alle ingrediensene kvelden før og ha dem i en lufttett boks i kjøleskapet. Da er det bare å mose med stavmikseren om morgenen, så er frokosten ferdig på 1-2-3! :)

 

Oppskrift hentet hos:

http://frokenbittersot.blogspot.no

 

 

 

 

Cha-cha-cha-chia pudding

 

 

 

Chia er et lite frø fra Mexico, proppfull av essensielle aminosyrer, omega 3, kalsium, jern, antioksidanter proteiner og sunne kostfiber. I tillegg stabiliserer det blodsukkeret, og sies og ha en gunsig effekt på hjertet, stryke fordøyelsen, virke forebgyggende på kreft og motvirke infeksjoner. Chiafrø absorberer mye veske, og absorberer 9-12 ganger sin egen vekt. Så tenk på det før du spise frøene tørre - de utvider seg i magen, så ikke spis mye!

 

 

Puddingen er kjempeenkel å lage. Det beste er om du lager den kvelden i forveien så er den fiks ferdig om morgenen. Frøene vil da ha absorbert vesken og fått en puddinglignende konsistens.

 

 

Puddingen lager du sånn:

4 ss chiafrø

4,5 dl nøttemelk

2 ss agave

En liten dash med kanel (kan sløyfes)

Du kan bruke stevia istedet for agave.

 

 

Bland først godt sammen agave og chiafrøene og la det stå i 5-10 minutter. Bland så inn nøttemelken og la det stå i minst 4-6 timer. Jeg pleier å lage puddingen om kvelden, så er frokosten klar til neste dag.

 

 

Du kan også benytte anledningen til å ta i en av disse for ekstra superkrefter:

1 ss kakaopulver

1 ts macapulver

1 ts bipollen

1 ts hampfrø

 

 

Du kan også ta i for eksempel spirulina, hvetegress eller gojibær.

 

 

Oppskriften gir 2-3 porsjoner, men den holder seg fint i kjøleskapet i opptil 3 dager. Yummie Yummie!

 

Oppskrift hentet hos:

http://frokenbittersot.blogspot.no