Trening

Kjetill.M.Moberg

på tur i Norge

"Beveg dere eller DØ"

Ta det ikke helt bokstavlig, men kroppene våre er laget for å være i bevegelse.

Beveger vi oss ikke så vil kroppen sakte men sikkert forfalle, og vi fjerner fort 5-10 leveår pga innaktivitet.

Få rompa ut av sofaen, og beveg deg min 30 min pr. dag (sykle, gå tur, treningssenter,svømme eller jogge).

Strekk og tøy kroppen din HVER ENESTE DAG, det er super viktig for muskler, sener og ledd.

Fotograf: Bjørn William Sundby

Trening og Kosthold

 

Trening er viktig for oss alle sammen, enten vi har noen kilo for mye eller for lite.

Vi mennesker er skapt for å bevege oss, ikke bli sittende på en kontor stol eller bli liggende på en sofa å glo på tv.

Det vi i dag kaller normalt kosthold, gjør oss ikke sunne og glade, men mer stuffed og dovne.

Hvorfor er det sånn at det er billigere å kjøpe pizza og coca cola, en det er å kjøpe frukt og grønt?

 

Alle behøver å bevege seg min 30 min pr dag, enten på et trenings studio, eller ta på seg skoene og gå seg en tur slik at man blir god og varm.

Det viktigste er å komme seg opp av stolen eller sofaen, og ikke vente til kroppen plutselig streiker før man gjør noe.

 

Jeg prøver og trene 3 ganger pr uke, ikke alltid jeg er like flink da hehe.

Da er det først spinning på listen, da jeg liker sykling og ønsker å sykle Vestfold rundt i Mai.

Deretter blir det enten noe sal trening eller styrke trening.

Jeg trener som dere ser på Trimhuset i Horten, og trives utrolig bra der.

Det er utrolig hyggelige mennesker som jobber der, rent og pent, godt utvalg av utstyr og apperater og så jobber jo verdens beste lille søster der da ;-)

 

 

Klikk på bilde under for å besøke Trimhuset på facebook :-) Klikk bilde under for å komme til Trimhuset på nett :-)

 

Trening holder deg ung!

 

I den tyske studien analyserte forskerne 32 unge profesjonelle løpere, med gjennomsnittsalder på 20 år. De sammenlignet så de unge idrettsutøverne med middelaldrende atleter som hadde trent regelmessig siden sin ungdom. Disse to gruppene ble så sammenlignet med to grupper friske ikke-røykere som ikke trente regelmessig. De to utrente gruppene hadde samme aldersammensetning som gruppene med atleter.

 

Trening holder deg ung!

Ny studie understreker hvor viktig trening er for helsa, mener forsker. Det er ikke noe nytt at trening er bra for helsa, blant annet viser forskning at fysisk aktivitet reduserer sjansen for hjerteproblemer, type 2-diabetes og kreft.

Nå viser en ny studie at regelmessig fysisk aktivitet bremser aldringsprosessen på cellenivå

Tyske forskere har vist at intensiv og regelmessig trening forhindrer at de såkalte telomerene – den delen av DNA som beskytter endestykkene til kromosomene – blir kortere. Og telomerenes lengde sier noe om hvor langt kroppen har kommet i aldringsprosessen. Hvor lange de er i utgangspunktet, varierer fra person til person. Til slutt forsvinner de, og da stopper også celledelingen - noe som gjør at du ikke kan leve mer.

Aktiverer viktig enzym

Forskerne ved Saarland University i Homburg, Tyskland, målte telomerelengden i blodprøver fra to grupper profesjonelle idrettsutøvere og to grupper med friske ikke-røykere som ikke trente regelmessig.

- Det viktigste funnet i denne studien er at den fysiske aktiviteten til profesjonelle idrettsutøvere fører til aktivering av det viktige enzymet telomerase og dermed stabilisere telomeren, sier professor Ulrich Laufs, studiens førsteforfatter, ifølge nettstedet Live Science.

Telomerase er et enzym som er i stand til å reparere telomerene, slik at en celle kan fortsette å dele seg.

- Dette er direkte bevis for at trening bremser aldringsprosessen, sier Laufs. Han forklarer videre at trening for eksempel kan forhindre aldring av det kardio-vaskulære systemet (hjertet og blodårene). ABC Nyheter har tidligere skrevet om en britisk tvillingstudie som kom frem til et lignende resultat.

Understreker viktigheten av trening

I den tyske studien analyserte forskerne 32 unge profesjonelle løpere, med gjennomsnittsalder på 20 år. De sammenlignet så de unge idrettsutøverne med middelaldrende atleter som hadde trent regelmessig siden sin ungdom. Disse to gruppene ble så sammenlignet med to grupper friske ikke-røykere som ikke trente regelmessig. De to utrente gruppene hadde samme aldersammensetning som gruppene med atleter.

Det undersøkelsene viste var altså at langsiktig trening aktiverer telomerase og reduserer forkortelsen av telomerer i hvite blodceller. Og den aldersavhengige reduksjonen av telomerlengden var mindre hos de eldre atletene, som hadde trent regelmessig i flere tiår, enn hos de middelaldrende deltagerne som ikke trente jevnlig.

Ifølge Laufs bidrar funnene til bedre molekylær forståelse av de beskyttende effektene som trening har, og understreker hvor viktig trening er for å redusere omfanget av aldersrelatert sykdom. Studien publiseres i desemberutgaven av American Heart Assosiations tidsskrift Circulation.

Kilde: www.abcnyheter.no

 

Fotograf: Bjørn William Sundby Fotograf: Bjørn William Sundby Fotograf: Bjørn William Sundby